VerhuizenShopInformatieGemeentesMijn Verhuisvriend
Voorlichting gemeenteInformatie voor burgers
Wijziging postmarkt
Algemene voorlichting
Informatiebrochures
Gratis of met korting
Kortingsvouchers

GRATIS Brievenbussticker!

Bestel de gratis brievenbussticker

Wijziging postwet

Sinds april 2009 is de postmarkt geliberaliseerd. Dat heeft grote gevolgen voor het doorgeven van adreswijzigingen. Naast de gemeente (GBA) moeten burgers veel bedrijven en instanties informeren over hun nieuwe adres. Omdat gemeentes veel met verhuizende mensen te maken krijgen is kennis van de postmarkt onmisbaar.

Postmarkt en adreswijzigingen

Sinds de liberalisering van de postmarkt krijgt men verschillende postbezorgers aan de deur. De bezorgers zijn o.a. PostNL (oranje) en Sandd (blauw). Veel ambtenaren realiseren zich onvoldoende dat de gewijzigde postmarkt ook gevolgen heeft voor de manier waarop bewoners hun adreswijzigingen moeten doorgeven. Adviseert u om de adreswijzigingen via PostNL (verhuisservice) te regelen? Dan komt de post van Sandd nog gewoon op het oude adres aan. Ook post doorsturen werkt alleen voor briefpost van PostNL en Sandd (pakketjes gaan dus naar het oude adres) en is onbruikbaar geworden voor uw verhuizende bewoners.

Nieuwe verhuisservice met veel extra's

Naar aanleiding van deze ingrijpende verandering is er een nieuwe verhuisservice ontwikkeld onder de naam Verhuisvriend.nl. Deze service lost een aantal problemen in één keer op. Alle adreswijzigingen worden op een plek geregeld en post doorsturen is niet meer nodig. De bewoners kunnen voortaan ook lokale en regionale partijen zoals huisarts, tandarts, garagebedrijf, sportclub en opticien informeren.

Met Verhuisvriend.nl regelen mensen hun adreswijziging sneller, beter en goedkoper dan voorheen.

Gerelateerde onderwerpen:

Verhuisservice - Laat al je post meeverhuizen!
Handig! Adreswijzigingen doorgeven en instanties informeren bij je verhuizing. Alle post verhuist dan met je mee..
Post doorsturen / doorzendservice
Als je post wilt laten doorsturen dan kun je dat doen bij Sandd en PostNL. Beide postbedrijven kunnen tegen betaling....
Petje af voor Verhuisvriend.nl
Verhuisvriend.nl winnaar van de Post Award 2009.
Wijziging postmarkt
Sinds april 2009 is de postmarkt geliberaliseerd.
Dat heeft grote gevolgen voor het doorgeven van adreswijzigingen.....
Postbezorger TNT
Postbezorger Sandd
Postbezorger DHL